Biografie

Windup Space weet op geniale wijze rauwe emoties te verpakken in sterke songs. Met ingetogen, sfeervolle melodieën vindt de band moeiteloos de weg naar het hart van de luisteraar, om vervolgens keihard uit te halen met felle, venijnige riffs. Dit zorgt voor een dynamische en melancholische sound, die doet denken aan de alternatieve rock van Biffy Clyro en The Smashing Pumpkins met emo invloeden van Brand New en Basement.

Windup Space werd in 2012 in Oosterhout opgericht door zanger en gitarist Menno van Marle, bassist Jesse Kwaks en drummer Steven van Marle. Sindsdien deed het rocktrio gestaag ervaring op en ontpopte Windup Space zich tot een vaste waarde in het Bredase livecircuit. Door de sterke live reputatie lieten shows in onder andere de Mezz, Gebouw-T, Bibelot, W2 en Paradiso niet lang op zich wachten. In 2017 bereikte de band de finale van T-strijd en won de band jaar de 3e Bredase Poprock Wedstrijd. In 2017 behaalde Windup Space de tweede plaats bij BandBoost 2017 en won de band de Kleine Prijs van Nederland.

Na de eerste demo 'Cannibals' in 2014, kwam begin 2016 de eerste single 'Stalling My Mind' uit. De eerste EP van de band is uitgebracht op 3 september 2016 en werd met lovende recensies ontvangen. Hierop laat Windup Space hun meest rauwe en emotionele werk tot nu toe horen. De video voor lead single 'Sunlight' werd uitgebracht op Youtube. Begin 2018 verscheen de nieuwe single 'Clouds', een opmaat naar de vervolgplaat die momenteel in de maak is.