Biografie

Windup Space is een rocktrio uit Oosterhout. Vrienden Menno, Jesse en Steven raken de gevoelige snaar met hun melancholische, extreem dynamische rockmuziek. Ze schakelen razendsnel tussen fragiel verdriet en woedende noise en worden geïnspireerd door emo bands als Brand New, Basement en Black Foxxes met een flinke knipoog naar 90's grunge.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuwe plaat Shelter. In acht nummers opent de band met ontwapenende eerlijkheid een boekje over thema's als depressie, twijfel en eenzaamheid. Live staat dit trio bekend om hun intense en aangrijpende optredens, waarin ze vol overgave alle demonen van het lijf schreeuwen.

Windup Space werd in 2012 opgericht in Oosterhout door zanger/gitarist Menno van Marle, bassist Jesse Kwaks en drummer Steven van Marle. Na de release van de goed ontvangen debuut EP The Only Thing We Have to Fear (2016) bouwde de band gestaag aan een sterke live reputatie, met optredens in onder andere Paradiso, Mezz, Bibelot, Gebouw-T en W2. Ook werd Windup Space in 2015 uitgeroepen tot beste rockband van Breda en veroverde de band prijzen bij T-strijd, BandBoost en de Kleine Prijs van Nederland. Shelter zal worden gereleased op 22 maart.