Biografie

Windup Space weet op geniale wijze rauwe emoties te verpakken in sterke songs. Met ingetogen, sfeervolle melodieën vindt de band moeiteloos de weg naar het hart van de luisteraar, om vervolgens keihard uit te halen met felle, venijnige riffs. Dit zorgt voor een dynamische en melancholische sound, die doet denken aan de alternatieve rock van Biffy Clyro en The Smashing Pumpkins met emo invloeden van Brand New en Basement.

Windup Space werd in 2012 in Oosterhout opgericht door zanger en gitarist Menno van Marle, bassist Jesse Kwaks en drummer Steven van Marle. Sindsdien deed het rocktrio gestaag ervaring op en ontpopte Windup Space zich tot een vaste waarde in het Bredase bandcircuit. Door de sterke live reputatie lieten shows in onder andere de Mezz, Gebouw-T en Paradiso niet lang op zich wachten, bereikte de band in 2015 de finale van T-strijd en won de band in datzelfde jaar de 3e Bredase Poprock Wedstrijd.

Na de eerste demo EP 'Cannibals' in 2014, kwam begin 2016 de single 'Stalling My Mind' uit. De tweede EP van de band is uitgebracht op 3 september 2016. Hierop laat Windup Space hun meest rauwe en emotionele werk tot nu toe horen. De single voor deze EP, 'Sunlight', is reeds met videoclip uitgebracht op Youtube.